Voeding is gezondheid.nl

 

Boeken die wij zelf op onze boekenplank hebben staan:

Klik op het boek om te kunnen bestellen.Voeding en fysieke degeneratie van Weston A. Price.

De voedselbijbel uit 1939. Het is te gek voor woorden dat dit boek een verrassing is voor veel mensen. Een verrassing van hoe onze voeding eigenlijk moet zijn om jezelf gezond en gelukkig te voelen.

Price deed, zelf gefinancierde, onderzoeken naar gezondheid i.p.v. naar ziekte. Waarom leden zoveel mensen aan cariës. Bij de oervolkeren kwam cariës niet voor. Pas nadat ze zich gingen voeden met westerse producten zoals witmeel en zoetigheden kregen ze cariës met aansluitend tuberculose. Dit boek geeft een duidelijk uitleg waarom we sommige voedingsmiddelen wel of niet moeten eten.kookboek: Gezond oud worden, mijn recept! ook jouw recept? van Hanneke Braakhuis

Een nieuw kookboek, gebaseerd op de voedingsprincipes van Weston A. Price, een tandarts die ca. 80 jaar geleden 14 volkeren, verdeeld over de hele wereld, bezocht en onderzocht op hun eet- en leefgewoontes. Die volkeren konden nog geen bewerkt voedsel en hadden prachtige gebitten en bottenstructuur en ze waren gezond en gelukkig.


Voor alle onderzochte volkeren was het eten van vet, mineralen en vitaminen de basis voor een goede gezondheid. Het voedsel van onze voor-voorouders bestond grotendeels uit vlees en vet, aangevuld met groenten, fruit, zaden en noten, afhankelijk van wat zich aanbood in het seizoen en in de omgeving.


Met deze informatie heeft Hanneke Braakhuis een kookboek geschreven met recepten die als basis hebben:


  1. VEEL VETTEN , vooral verzadigde vetten

  2. MATIG EIWITTEN, vooral dierlijke eiwitten

  3. WEINIG KOOLHYDRATEN, niet meer dan 50-100 gram koolhydraten (droog gewicht) per dag, verdeeld over de maaltijden.

Lees hier de inleiding en het voorwoord van het boek.

Je kunt het boek bestellen bij Hanneke Braakhuis, het kost € 24,95, als het verzonden moet worden komt er € 5,00 bij.


De voedingswijzervan Juglen Zwaan

Dit boek geeft inzicht in:

de heilzame werking van vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen die in de supermarkt te vinden zijn;

de wetenschappelijke kennis over de werking van voeding op onze gezondheid;

welke voeding je voor welke klachten kunt inzetten;

de voedingsmiddelen met de meeste specifieke vitamines en mineralen;

welke nutriënten er in natuurlijke voedingsmiddelen aanwezig zijn;

hoe je voeding kunt inzetten om je gezondheid te verbeteren.


Genees tandbederf van Ramiel Nagel

Genees tandbederf is een bijzonder verhaal van een vader, Ramiel Nagel, die ontdekte dat zowel hij als zijn 1-jarig (!) dochtertje tandbederf en gaatjes had. Als leek is hij zich gaan verdiepen in de tandheelkunde en kwam tot opzienbarende ontdekkingen.

Ramiel kwam tot de ontdekking dat de gezondheid van je gebit alles te maken heeft met hetgeen je eet. Hij beperkte zich niet alleen tot het verbannen van suikerrijke snoepjes voor zijn dochtertje, maar gooide het complete voedingspatroon van het hele gezin om. Het resultaat laat zich raden. Een bijzonder boek voor mensen die echt geïnteresseerd zijn in hun gezondheid, met het gebit als centraal thema.

‘Stop alzheimer nu!’ van Bruce Fife

Dementie en andere vormen van neurodegeneratie horen niet bij het normale verouderingsproces. De hersenen zijn volledig in staat een leven lang normaal te functioneren, ongeacht hoe lang iemand leeft. Hoewel ouder worden een risicofactor voor neurodegeneratie is, is dit niet de oorzaak! Dementie en andere neurodegeneratieve stoornissen zijn ziekteprocessen die met succes kunnen worden voorkomen en behandeld.‘Radicale remissie’ van Dr. Kelly A. Turner

Radicale-remissie-overlevers vertellen hun verhaal, waarbij actiepunten aan het einde van ieder hoofdstuk de lezer op weg helpen. Dit boek opent onze ogen voor wat mogelijk is op het gebied van blijvende genezing, van radicale remissie.


Dit boek is een must voor:

* Mensen met kanker die met reguliere zorg behandeld worden (chemotherapie, operatie en/of bestraling).

* Mensen met kanker die na de reguliere zorg naar huis zijn gestuurd om te sterven.

* Mensen met kanker die van reguliere zorg afzien.

* Mensen met kanker die in remissie zijn en willen voorkomen dat de kanker terugkomt.

  1. *Mensen zonder kanker die willen voorkomen dat ze kanker krijgen.
‘Je hormonen in het gareel’ van Sara Gottfried

Dit boek is voor vrouwen van alle leeftijden. Een algemene mythe over hormonen is dat je je er tot aan de menopauze geen zorgen over hoeft te maken. De waarheid is dat het gehalte van veel hormonen, zoals oestrogeen en testosteron, vanaf je twintigste jaar begint te verminderen.

Sommige hormonen, zoals cortisol, kunnen te hoog pieken en andere hormonen uit balans brengen. Vrouwen onder de dertig ondervinden het verouderingsproces nog niet zo aan den lijve, maar misschien willen ze zwanger worden, of de diagnose van borstkanker, die hun moeder net heeft gekregen, vermijden.
‘Een supergezonde darmflora’ van Dr. Michaela Döll

Darm- en maagklachten komen veel voor: verstopping, winderigheid, buikpijn, brandend maagzuur, darmontstekingen en voedselallergieën. Vaak gaan deze klachten samen met een verstoring van het afweersysteem. Pro- en prebiotica kunnen hierbij helpen. Het zijn veelzijdige bacteriën en ballaststoffen met een groot genezingspotentieel. Ze brengen de darmflora weer op orde en kunnen veel darmklachten verminderen. Op eenvoudige wijze kunt u door het gebruik van pro- en prebiotica het weerstandsvermogen van uw lichaam versterken en de bescherming tegen infecties, allergieën, ontstekingen en darmkanker verbeteren.


Dit boek is een actuele gids over de gezondheid van de darmen met speciale check-ups voor lactose-intolerantie, prikkelbare darmen en het risico op darmkanker.‘Darmeuforie’ van Robynne Chutkan

Dr. Chutkan legt uit wat de voornaamste oorzaken zijn van een opgeblazen gevoel en darmgas, biedt stappen om symptomen te verlichten en beschrijft een plan voor voeding en lichaamsbeweging voor optimale gezondheid van maag en darmen, met daarin:


* Een fascinerende tocht langs je maag-darmsnelweg, met uitgebreide uitleg waarom maag-darmproblemen voor vrouwen zo funest kunnen zijn.

* Een verrassende lijst met de meest voorkomende manieren waarop vrouwen in het Westen ongewild de gezondheid van hun maag-darmstelsel verknoeien.

* Een deskundige analyse van de symptomen die kunnen duiden op een ernstige onderliggende aandoening.

  1. *Een compleet, simpel en makkelijk te volgen 10 dagenplan om het darmkanaal schoon te maken, gezonde bacteriën te versterken en het maag-darmstelsel in een goede staat te brengen.‘Opgeblazen gevoel: weg ermee’ van Robynne Chutkan

101 natuurlijke oplossingen voor echt en blijvend herstel


Met dit boek kun je precies bepalen wat de hoofdoorzaak van je opgeblazen gevoel is, of dit nu de kunstmatige zoetstoffen in je sportdrank zijn, het hoestmiddel dat je gebruikt, een niet-herkend schildklierprobleem of een van de andere 101 veelvoorkomende oorzaken.

Begrijpen wat er achter je pijn en ongemak zit is de sleutel om voor altijd je opgezette buik kwijt te raken. Als je jouw aandoening precies hebt vastgesteld, biedt dr. Chutkan een duidelijk actieplan om de achterliggende oorzaak te verhelpen, je systeem te herstellen en je spijsverteringskanaal als een goed geoliede machine te laten lopen.

Direct herstel ligt binnen handbereik - nog heel even, en je bent weer helemaal jezelf!‘Natuurlijk zien en de Batesmethode’ van Saskia Naber

Sinds de mens is gaan lezen en schrijven hebben we onszelf zie-gewoontes aangeleerd die voor het oog niet natuurlijk zijn. Oogspieren verkrampen, de oogbol vervormt en ons zicht vertroebelt. Slecht zien is dan ook bijna altijd het gevolg van slechte gewoontes. Dat is goed nieuws. Want als je zicht door slechte gewoontes achteruit gaat, zorgen goede gewoontes ervoor dat je je zicht in stand houdt en zelfs kan verbeteren.


De oogarts Dr. William H. Bates heeft daar een zó simpele en doeltreffende methode voor ontwikkeld, dat het bizar is dat (bijna) niemand dit doet. De schrijfster wil daar met dit boek verandering in brengen. Ze beschrijft de methode op een duidelijke en heldere manier; direct zelf toepasbaar.‘Ontstekingsremmende zuurstoftherapie’  van Dr. Mark Sircus

Het is onzichtbaar, krachtig en onontbeerlijk voor het leven. Het is zuurstof. We inhaleren het ons leven lang continu en hoewel het maar 21% uitmaakt van de lucht die we inademen, is het de sleutel tot ons bestaan. Hoe meer we te weten komen over de geneeskrachtige eigenschappen van zuurstof, des te duidelijker wordt het geweldige medische behandelingspotentieel ervan voor vele ernstige aandoeningen.

Toch kennen maar weinigen de belangrijke therapeutische toepassingen van zuurstof – tot nu toe. In zijn nieuwe boek, Ontstekingsremmende zuurstoftherapie, onderzoekt dr. Mark Sircus de buitengewone voordelen die zuurstoftherapie te bieden heeft, van ontgifting tot behandelingen voor stoornissen als GERD en veroudering, met speciale nadruk op kanker.‘Hormoonbalans voor vrouwen’ van Ralph Moorman en Barbara Havenith

Elke vrouw kent de soms genadeloze invloed van weerspannige hormonen. Een niet goed functionerende hormoonhuishouding kan klachten en ziekten op allerlei vlakken veroorzaken. Zowel fysiek als mentaal. In Hormoonbalans voor vrouwen nemen we 38 veel voorkomende klachten en ziekten bij vrouwen onder de loep; van acne tot overgangsklachten of moeilijk zwanger kunnen worden, van pijn bij het vrijen tot PMS of depressie en van vaginale schimmelinfecties tot cellulite of afwijkende uitstrijkjes. We zoeken de diepere oorzaak, en leggen uit hoe je deze klachten zelf aan kunt pakken. Zo kom je er écht van af.‘Het ongeneeslijke genezen’ van Thomas E. Levy

Dr. Thomas Levy, een cardioloog uit de USA, heeft dit baanbrekende boek geschreven om aan te tonen wat een wonderen vitamine C kan verrichten. Dit boek is geschreven voor zowel de professional in de gezondheidszorg als de particulier die geïnteresseerd is in zijn of haar gezondheid. Naarmate de lezer verder komt in dit boek, zal het snel duidelijk worden dat veel van de originele onderzoeken zoals hier beschreven, voor het eerst 50 jaar geleden of nog eerder werden uitgevoerd. Verscheidene onderzoekers en auteurs houden zich al ruim een eeuw bezig met het schrijven over vitamine C, oftewel de 'anti-scheurbuik-factor'.

Waarom maagzuur goed voor je is van Jonathan V. Wright

Het is een feit dat, in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, brandend maagzuur bijna altijd samengaat met te weinig maagzuur, niet met te veel. De huidige medische aanpak vermindert maagzuur, terwijl de maagzuurafscheiding al is verstoord, met een lapmiddeltje dat de aandoening niet kan genezen, maar dat slechts tijdelijk de symptomen onderdrukt.

Bovendien zouden we voor deze snelle oplossing weleens een hoge prijs kunnen moeten betalen ten koste van onze gezondheid. Iets wat de farmaceutische industrie en de duizenden artsen negeren als zij die krachtige zuurremmende medicijnen, zoals Prilosec, Losec, Tagamet, Zantac, Pepcid, Pantozol, Nexium en andere voorschrijven.

Eet vet word slank van Barry Groves

Barry Groves, die samen met zijn vrouw Monica in de Cotswolds-heuvels in de Britse provincie Oxfordshire woont, kan zich met recht Engelands meest vooraanstaande voorvechter van een koolhydraatarme, vetrijke manier van leven noemen.

Hij begon vraagtekens te zetten bij conventionele voedingspatronen en vanaf 1982 wijdde hij zijn tijd volledig aan de relatie tussen voeding en ‘welvaartsziekten’ als zwaarlijvigheid, diabetes, hartkwalen en kanker. Door zijn onderzoek besefte hij dat de gevestigde ideeën, zowel over caloriearme voeding voor gewichtsverlies als ‘gezonde voeding’ tegen hartkwalen, vele haken en ogen vertoonden.

‘Het kokosolie wonder’ van Bruce Fife

Wijd en zijd erkend als een van de toonaangevende autoriteiten op het gebied van de voordelen van kokosolie, verschaft dr. Bruce Fife actueel onderzoek en cruciale informatie, inclusief de laatste onderzoeken over het verband tussen kokosolie en voordelen met betrekking tot de functie van het hart, het voorkomen van de ziekte van Alzheimer, lichamelijke ontgifting, afvallen en vele andere, belangrijke onderwerpen op het gebied van de gezondheid.


‘Kokosnoot geneest’ van Bruce Fife

Generaties hebben zonder ziekten, aandoeningen en plagen van de moderne samenleving geleefd. Er zijn weinig tot geen voedingsmiddelen die zo goed in de voor het menselijk lichaam benodigde voedingsstoffen en geneesmiddelen kunnen voorzien. Kokosnoot is waarlijk de koning van de voedingsmiddelen. Het vruchtvlees van een volledig volgroeide kokosnoot is hard, wit en licht zoet met een smaak van noten. In de tropen zijn onvolgroeide kokosnoten, die ook wel groene of jonge kokosnoot genoemd worden, een delicatesse. Het vruchtvlees is dan slechts gedeeltelijk ontwikkeld en heeft een gelei-achtige structuur.


Het Ketogeen kokosvoedingspatroon’ van Bruce Fife

In dit boek ontdek je o.a.:

* Waarom je vet nodig hebt om vet kwijt te raken.

* Hoe je af kunt vallen zonder honger te krijgen of je ellendig te voelen.

* Hoe je eetbuien kunt voorkomen.

* Welke vetten goed zijn voor je gezondheid en welke niet (laat je verrassen!).

* Hoe je je schildklierwerking kunt herstellen.

* Hoe je op je ideale gewicht kunt komen en blijven.

  1. *Welke voedingsmiddelen je echt moet vermijden.

‘Natriumbicarbonaat’ van Mark Sircus

de helende werking van baking soda. In eerste instantie zijn er maar weinig mensen die willen geloven dat iets wat zó goedkoop en simpel is als Baking Soda, oftewel natriumbicarbonaat, onder andere in staat kan zijn om de werkzaamheid van de meest kostbare farmaceutisch-chemische medicijnen niet alleen te evenaren, maar zelfs ver achter zich te laten.


Laat dit boek een gids zijn om je te overtuigen van de kracht die schuil gaat in dit natuurlijke wondermiddel. Dit bijzonder interessante boek zal veel lezers aanspreken en inspireren, én je kan hier enorm veel van opsteken om tot een gezonde manier van leven te komen.

‘Oil pulling’ van Dr. Bruce Fife

De oil pulling therapie van dr. Bruce Fife is gebaseerd op de wijsheid van de Ayurvedische geneeskunde én op recent wetenschappelijk onderzoek. Het is een programma dat je totale gezondheid verbetert, je immuunsysteem versterkt, infecties bestrijdt, de opname van voedingsstoffen en de samenstelling van je bloed verbetert en zo ziekten kan voorkomen.


Oil pulling garandeert je een frissere adem, wittere tanden en gezond tandvlees en biedt je een oplossing voor een groot aantal chronische ziekten. Begin vandaag nog met oil pulling en ontdek wat je zélf kunt doen om je gezondheid terug te krijgen. Dit zou wel eens het belangrijkste boek op het gebied van gezondheid kunnen zijn dat je ooit zult lezen!’Calcium & broze botten’ van Robert Thompson en Kathleen Barnes

Wat maakt je botten sterk? 95% van de mensen zou zeggen: 'Calcium'. Helaas heeft de praktijk de laatste jaren anders uitgewezen. Door de vergrijzing hebben we nog nooit zo veel botbreuken gezien als heden ten dage.

De ontdekking van de koelkast was het begin van de huidige gezondheidscrisis van de mensheid, schrijft de auteur van Calcium & broze botten, dr. Robert Thompson. In 1876 werd de eerste echte koelkast uitgevonden en tegen het eind van de eeuw werden koelkasten algemeen verkrijgbaar. Dr. Thompson schrijft verder: waarom veroorzaakte dit een gezondheidscrisis voor de mensheid?


‘De genezing van artritis’  van Dr. Bruce Fife

Tot nu toe wisten artsen niet wat de oorzaak van artritis en fibromyalgie was en dat maakte het praktisch onmogelijk om een geneeswijze te ontwikkelen. Maar recent medisch onderzoek heeft duidelijk aangetoond wat de oorzaak en het gevolg van artritis zijn.

Medicijnen helpen niet; ze zijn alleen maar in staat om de symptomen en de pijn te bestrijden. Er zijn natuurlijke therapieën, die echt werken en in staat zijn de ziekte te stoppen en het herstel van je gewrichten te bevorderen.

In dit boek lees je:

  1. *wat de verschillende vormen van reuma: artritis, reumatoïde artritis, jicht, de ziekte van Bechterew, artrose en

   fibromyalgie gemeen hebben

* wat de oorzaak van deze ziekten is en nog veel meer‘Wat je over orgaandonatie zou moeten weten’ van Ger Lodewick

Niemand kan tegen het helpen van een ernstig ziek medemens zijn. Dat is de reden waarom in Nederland zo'n 3,5 miljoen mensen een 'ja' hebben laten registreren op de vraag: "Ben je bereid om na je dood je organen af te staan voor een ziek iemand die hiermee verder kan leven?"


Maar deze vraag is niet helemaal correct. Hij zou moeten luiden:

"Ben je bereid je organen af te staan, ook als je zeker weet dat je nog leeft, maar wel hersendood bent verklaard, omdat je lichaam (lees hersens) niet meer reageert op bepaalde prikkels? Ben je bereid om je dan zonder narcose open te laten snijden, terwijl de kans groot is dat je alles voelt en je vóór de operatie wellicht nog bij had kunnen komen?"Gezonde groene thee’ van Fern Green

In Gezonde thee staan heerlijke theecombinaties die te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten.


Thee is de meest gedronken drank ter wereld, maar de meeste mensen houden het bij een kant-en-klaarzakje thee. En dat terwijl er zoveel heerlijke theecombinaties te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten. Neem nu eens zwarte thee met koriander en sinaasappelschil of salie met kruidnagel. En munt met rode klaver of kaneel met komijn. Behalve verschillende theecombinaties vind je ook reinigende tonics in dit boek.

De nieuwe gezondheidsregels’ van Frank Lipman en Danielle Claro

De nieuwe gezondheidsregels onthult de spraakmakende, vaak verrassend simpele geheimen voor een optimale gezondheid, in een stijlvolle, rijk geïllustreerde vormgeving.


De nieuwe gezondheidsregels maakt korte metten met de vaak tegenstrijdige informatie die ons dagelijks bereikt en biedt tientallen direct toepasbare tips die elk aspect van je leven kunnen verbeteren en je uiteindelijk sterker, gezonder en gelukkiger maken.‘Ghee van Remeker’

Ghee van Remeker wordt op boerderij “De Groote Voort” bereid uit de weiboter van Jerseykoeienmelk. Ghee van Remeker is zuiver melkvet met een nootachtig aroma. Geschikt om te bakken, braden, stoven en frituren. Het versterkt de smaak van kruiden en specerijen, spat niet bij verhitting en is lang houdbaar.


Ghee van Remeker is een prima alternatief voor brandzalf. Het werkt ook goed bij smet of schuur plekken.


‘De supplementenwijzer’ van Juglen Zwaan

Dit boek geeft inzicht in:

* de werkzaamheid van de verschillende supplementen;

* traditionele en modern-wetenschappelijke kennis over supplementen;

* hoe je met de kracht van de natuur gezonder kan worden;

* welke supplementen voor welke klachten inzetbaar zijn;

* welke keuzen je kunt maken voor een betere gezondheid.


Dit boek is een overzichtelijke gids voor het gebruik van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oliën, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddestoelen en andere supplementen.
‘De Trage schildklierwerking’ van Broda O. Barnes

Hypothyreoïdie ­ trage schildklierwerking ­ is een van de verstoringen van de schildklier waar veel mensen aan lijden zonder dat ze dat zelfs beseffen. Het kan de oorzaak zijn van verminderde energie of continue vermoeidheid. Het kan verantwoordelijk zijn voor chronische hoofdpijn, herhaaldelijk optredende infecties, weerbarstige huidaandoeningen of problemen met de bloedsomloop. Ernstiger is dat het een grote factor bij hartaandoeningen, longkanker en longemfyseem kan zijn. Tevens is het verantwoordelijk voor vele emotionele en mentale stoornissen. ‘De trage schildklierwerking, de niet herkende ziekte’ legt de trage schildklierwerking in makkelijk te begrijpen taal uit. Het vertelt hoe het je gezondheid en je leven kan beïnvloeden.‘Broodbuik’ - William Davis

Steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten, hebben een tarweallergie of coeliakie. Glutenvrije producten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de winkels. Maar hoe ongezond tarwe werkelijk is, ook voor iedereen die niet aan bovenstaande lijdt, is veel minder bekend.


Als we minder tarwe nuttigen, vallen we niet alleen af, maar verdwijnen allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en type 2 diabetes terugdringen. Het gevaar van tarwe is hét gezondheidsissue anno nu.
‘Wat Angelina niet wist over kanker’ van Ard Pisa

In duidelijke, soms choquerende bewoordingen gaat er een nieuwe wereld voor je open. Word niet boos als je andere dingen leest dan waar je tot nu toe in hebt geloofd. Soms is het moeilijk wennen aan een andere of nieuwe zienswijze.


Dit boek laat in duidelijke taal zien wat kanker nu eigenlijk is, wat de hoofdoorzaak is en hoe je jezelf maximaal kan beschermen tegen de ontwikkeling van kanker.Water het goedkoopste medicijn van Dr. F. Batmanghelidj.

‘Je bent niet ziek, je hebt dorst’.

Met dit boek is het voor ons begonnen, dit boek was de aanzet tot onze zoektocht naar goede gezondheid en hoe kunnen ziektes/kwalen voorkomen.

Een boek dat je bepaalde inzichten geeft. Gaandeweg kwamen we er achter dat er meer is dan alleen water en zout. Maar de meeste mensen zijn structureel uitgedroogd en gedemineraliseerd.

Dus dan kan water drinken en het juiste zout gebruiken al een hele verandering betekenen.


Feiten en fabels over cholesterol van Dr. Uffe Ravnskov.

Ravnskov doet een boekje open over de mythes rondom cholesterol en verzadigde vetten. Die worden in de reguliere wereld enorm gedemoniseerd terwijl ze zo belangrijk zijn voor lichaam en geest.

Dit boek is uniek: het is een samenstelling van drie eerdere boeken van Ravnskov. Speciaal voor Succesboeken door hemzelf samengesteld en vertaald door Mike Donkers.
De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering van Andreas Moritz.

In/door onze huidige consumptiemaatschappij heeft iedereen lever- en galstenen.

Tegenwoordig wordt de galblaas heel snel verwijdert als je last hebt van een galaanval. Dit is niet nodig.

Lees in dit boek welke klachten hieruit voort kunnen komen en hoe je op een pijnloze manier deze stenen kunt lozen.
Bijnieruitputting van James L. Wilson

Het stresssyndroom van de 21e eeuw.

Ben je moe, uitgeput en altijd onderweg qua gezondheid en kun je je energie en gezondheid maar niet terugkrijgen, ongeacht wat je doet en hoeveel artsen je ook bezoekt? Krijg je het advies om naar een psychiater te gaan of krijg je te horen er is niets aan de hand maar je lichaam zegt iets anders? De kans is zeer groot dat je bijnieruitputting hebt. Dit boekt helpt om dit probleem aan te pakken op weg naar genezing.
Syndroom X van Jack Challem en Burton Berkson

Wat is syndroom X? Het is een resistentie tegen insuline - het hormoon dat nodig is om voedsel in energie om te zetten - in combinatie met een hoog gehalte aan cholesterol of triglyceriden, een hoge bloeddruk of te veel lichaamsvet. Syndroom X doet je voortijdig verouderen en doet het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, overgewicht, oogziekte, aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, diabetes, de ziekte van Alzheimer, kanker en andere ziekten, die met leeftijd in verband staan, toenemen.

Onzichtbare risico’s in het draadloze tijdperk van Karel & Caroline van Huffelen.

Lees over hoe we voor de gek gehouden worden door overheid en telefooninstanties over electrosmog. Alles is veilig. Ja dat zeiden ze ook van asbest.

Alles over de gezondheidseffecten van mobieltjes, draadloos internet, snoerloze huistelefoons (DECT) en zendmasten.

Magnesium van Marianne Mousain-Bosc

Uit de serie ‘Anders denken’.

Deze Franse kinderarts, tevens magnesiumspecialiste, vertelt hoe zij op een spectaculaire manier het dagelijks leven van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen en volwassenen heeft verbeterd met een behandeling op basis van magnesium, een “vergeten” mineraal, maar desondanks doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele andere medicijnen zoals bijv. Ritalin.Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk kunnen zijn van Dr. John Virapen.

Virapen, ooit een directeur van een van de grootste farmaceutische bedrijven in Zweden, doet een boekje open hoe de farmacie werkt.

Hoe gevaarlijke medicijnen op de markt komen terwijl ze (nog) niet goedgekeurd zijn. In het ene land worden ze van de markt gehaald omdat er doden vallen in een ander land, onder een andere naam, worden ze gewoon nog verkocht.

Hij verteld over doktersbezoeken en de ‘studiereizen’ of cadeau’s die uitgedeeld worden om maar vooral er voor te zorgen dan ‘hun’ medicijnen meegegeven worden aan de patiënten.


Overgewicht, kanker en depressie van Dr. F. Batmanghelidj

Hun gemeenschappelijke oorzaak & hun natuurlijke genezing door

Water. Je bent niet ziek, je hebt dorst.

Een volgende vertaling na het eerste waterboek (zie hierboven).

Dit boek introduceert de nieuwe ontdekking dat onopzettelijke uitdroging veel pijnlijke, degeneratieve ziekten veroorzaakt. Het verklaart het directe verband tussen een tekort aan water in het lichaam en overgewicht, kanker en depressie.

Maar ondertussen weten wij dat water alleen niet zaligmakend is.

Goede voeding is zeer belangrijk.

Astma, Lupus & Allergieën van Dr. F. Batmanghelidj

Help ze de wereld uit met water. Je bent niet ziek, je hebt dorst.

Dit boek introduceert een nieuwe ontdekking dat onopzettelijke uitdroging veel pijnlijke degeneratieve ziekten veroorzaakt. Het verklaart het directe verband tussen een tekort aan water in het lichaam en allergieën, astma en lupus.

Maar naast water en zout moet je je lichaam ook goed voeden i.p.v. vullen met chemisch bereide producten.Menopauze, wat je dokter je niet vertelt door Dr. John R. Lee

Dr. John R. Lee publiceerde meer dan vijftien jaar geleden zijn verrassende conclusies over conventionele hormoonsuppletietherapie: synthetische hormonen werken niet als voorspeld en erger nog, ze vormen een bedreiging voor de gezondheid van vrouwen.

Zijn bevindingen ontketenden een storm van controversie. Maar jaren later heeft onderzoek aangetoond dat hij gelijk had. Helaas moeten nog steeds miljoenen vrouwen die bezorgd zijn over het ouder worden besluiten om wel of niet synthetische hormoonsuppletietherapie te ondergaan en te lijden onder de bijwerkingen en toegenomen gezondheidsrisico's, omdat ze de voordelen van de natuurlijke behandeling niet kennen.

Autisme, de wanhoop voorbij’ van Tinus Smits

'Autisme is te genezen.'

Het is één van de meest opzienbarende conclusies in dit boek van homeopathisch arts Tinus Smits (1946-2010), die de laatste jaren van zijn leven heeft gewijd aan het ontwikkelen van de CEASE Therapie om autistische kinderen te genezen. En om achter de talloze oorzaken van autisme te komen.

In de dertig jaar dat hij werkzaam was als homeopaat, zag hij een explosieve toename van het aantal autistische kinderen. Tijdens zijn onderzoek heeft hij meer dan 300 autistische kinderen behandeld en in veel gevallen hebben de ouders hun kinderen 100 procent genezen verklaard. Hun ervaringen - en zijn ontdekkingen - staan opgetekend in dit hoopgevende boek.
Homeopathie, de kracht van subtiele geneeskunde’ van Tinus Smits.

Tinus Smits is een gerenommeerd homeopathisch arts met meer dan twintig jaar ervaring.

Door de gedegen achtergrondinformatie en een schat aan sprekende voorbeelden uit zijn eigen praktijk schreef hij met dit boek een getuigenis van de sublieme werking van de homeopathische geneeskunde.

Daarnaast wil hij met Homeopathie, de kracht van subtiele geneeskunst ook tegenwicht bieden aan de negatieve publiciteit die de homeopathie de laatste jaren heeft ondervonden.Progesteronzalf’ (1 tube of 3 tubes) n.a.v. het boek: Menopauze, alles wat je dokter je niet verteld van John R. Lee (zie verder naar boven voor zijn boek)
ProgesterAll™ is een parfumvrije crème die 20 milligram (mg) plantaardige, natuurlijke progesteron per ¼ theelepel crème bevat. Een uniek systeem, gebaseerd op liposomen, waarbij de ingrediënten verpakt zitten in een membraan, maakt snelle opname via de huid mogelijk. De ingrediënten worden zo in het onderliggende vetweefsel opgeslagen en vervolgens afgegeven aan de bloedstroom.


‘Met verstand gezond’ Waarom wist ik dit niet: van Ineke Haisma

70% van alle gezondheidsklachten is voeding gerelateerd en dus is voeding de oorzaak van bijna alle gezondheidsklachten die ons vroeg of laat treffen. De ziekenhuizen liggen daardoor vol en de gezondheidszorg wordt onbetaalbaar.

Waarom weten we er dan zo weinig van af? Klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, overgewicht en geen energie hebben, zijn signalen dat er iets niet goed gaat in uw lichaam. Ze vertellen u dat u van binnen 'te zuur' bent, dat hormonen uit balans zijn en dat verteringsprocessen niet goed werken.
Waar de meeste ziekten beginnen van Andreas Moritz

In dit boek ontdek je:

• Waar de meeste ziekten beginnen.

• Hoe belangrijk een goede spijsvertering is.

• Hoe zelfs je gedrag beïnvloed wordt door je spijsvertering.

• Hoe een grote variëteit aan chronische ziekten, waaronder acne, astma, hooikoorts, allerlei andere allergieën, migraine, psoriasis, rugklachten, schildklierproblemen en zelfs een verkeerde lichaamshouding ontstaan door darmproblemen.

• Waarom voldoende water drinken zo belangrijk is.

• Hoe je ‘krimpen’ op oudere leeftijd kunt voorkomen.

• Wat je zelf kunt doen om chronische ziekten te genezen of te voorkomen.
Beter zien zonder bril- Julian Barnes

Een beproefde methode voor het zelf behandelen van oogafwijkingen, gebaseerd op de ideeën van dr. H.W. Bates

Wie wil er nu niet zonder bril (contactlenzen of laserbehandeling) scherp zien?

De Amerikaanse oogchirurg dr. W.H. Bates heeft in 1919 in New York een door hem ontwikkelde methode gepubliceerd en tot op heden wordt deze wereldwijd toegepast. Bij ruim 75 % van de mensen die de Batesmethode toepassen, wordt het gezichtsvermogen veel beter en een deel van hen zal zonder bril scherp kunnen zien.


Eenoog in het land der blinden van Victor Schauberger.

Ik heb er geen link van naar succesboeken maar google eens op deze titel en naam en je zult het boek vinden.

Een bijzondere man of een fantasierijke Oostenrijkse boswachter? Was Viktor Schauberger zijn tijd ver vooruit of was het een herontdekker van kennis uit een ver verleden? Viktor Schauberger observeerde van kleins af aan de natuur en ontdekte mysterieuze fenomenen waarbij water de hoofdrol speelt. Viktor Schauberger probeerde deze natuur te doorgronden en zo de waarheid over het leven te ontdekken. Hij ontdekte dat water de poort is naar Aether. De bron van al het leven. De bron voor vrije energie
De sleutel tot zelf-bevrijding - Christiane Beerlandt

Psyche en emoties spelen een zeer belangrijke rol bij het ontstaan en de genezing van ziekten. Christiane Beerlandt toont ons hoe de kiem, de wérkelijke oorzaak waarom men een bepaalde ziekte ontwikkelt, zich bevindt in de psychologische, emotionele toestand van een persoon op het vlak van onze diepste gevoelens en overtuigingen. Als we dit goed begrijpen, dan kunnen we de oorzaak opheffen zodat genezing kan plaatsvinden.
Ongeraffineerd Keltisch zeezout’

Klik op de foto van het zeezout om via internet het ongeraffineerde Keltische zeezout aan te schaffen. Of kijk op www.keltischzeezout.com voor verkooppunten in Nederland.‘Nourishing traditions’ van Sally Fallon en Mary G. Enig

A full-spectrum nutritional cookbook with a startling message--animal fats and cholesterol are vital factors in the human diet, necessary for reproduction and normal growth, proper function of the brain and nervous system, protection from disease and optimum energy levels. Includes information on how to prepare grains, health benefits of bone broths and enzyme-rich lacto-fermented foods.Eating for beauty van David Wolfe

Auteur David Wolfe, een van de meest vooraanstaande Amerikaanse voedingsexperts, beschrijft in Eating for Beauty hoe je je lichaam kunt reinigen, voeden en mooier maken door de gunstige uitwerking van een voedingspatroon gebaseerd op vers voedsel. David heeft ruim 15 jaar ervaring en kennis van de werking, de chemie, en de core mechanica van het menselijk lichaam; hoe het lichaam wordt beïnvloed door de moderne stressoren van de snelle, overbelaste en onevenwichtige levensstijl van vandaag, wat letterlijk een 'killer' is voor onze schoonheid, gezondheid en een lang leven.


‘Dodelijke leugens’ Artsen en patiënten misleid. C.F. van der Horst

Dodelijke leugens is een boek dat eigenlijk in ieder gezin en in iedere artsenpraktijk thuishoort. Het verschaft namelijk elementaire en essentiële informatie over gezondheid. Informatie en belangrijke gegevens die bij de meeste artsen simpelweg onbekend zijn. Een arts is ook maar een mens, die niet álles kan weten. Naast essentiële kennis geeft het boek ook inzicht in hoe richtlijnen voor gezondheid worden gemanipuleerd!


Wij hebben via marktplaats een aantal oude kookboeken gekocht.

Eén boek dateert van eind 1800. Hier kun je in zien hoe er vroeger gegeten/gekookt werd. Wat opvalt is dat er heel veel verzadigde vetten werden geconsumeerd zoals, reuzel, roomboter, spek, vlees met vetranden, niervet en orgaanvlees. Ook bouillons getrokken van beestenbotten waren heel normaal. Het zijn leerzame boeken.


Terug naar ‘boeken’
© 2012 Lia Keizer

 

Papieren boeken

© 2012 Lia Keizer